fbpx

Waarom
Academie Verbist?

Ben je creatief, sociaal en droom je ervan mensen mooier te maken? Dan ben je aan het juiste adres voor een allround kappersopleiding bij Academie Verbist. Dé weg naar een toekomstgericht beroep. Naast de opleiding tot haarstylist, leren we je ook succesvol om te gaan met klanten en scherpen we je commerciële talenten aan. Regelmatig zorgen we dan ook voor sessies met externe docenten en consulenten om de opleiding nog meer compleet te maken.

Onze missie

Wij geloven dat we met onze praktijkervaring, kappers afleveren die top zijn qua techniek en ook het verschil kunnen maken naar klantenbeleving toe. Daarom willen we iedere student zijn talenten en creativiteit helpen ontplooien. We willen jonge mensen als persoon sterker maken, zodat ze klaar zijn voor een succesvolle carrière.

Hoe maken wij het verschil?

Wie zijn wij?

Op 1 januari 1962 werd Academie Verbist opgericht door Henri Verbist omdat hij komaf wou maken met de klassieke kappersopleiding. Die klassieke kappersopleiding hield in dat het aantal praktijkuren tot een minimum beperkt werden. Er werd evenmin voor modellen gezorgd en van klantencontact was geen sprake. Als je dan met leercontract of stagecontract bij een kapper begon, werden je ambitie, motivatie en geduld zwaar op de proef gesteld. Je leerde ondertussen wel koffie zetten als de beste…
De familie Verbist pakte het helemaal anders aan en richtte een praktijkgerichte opleiding op. Praktijkervaring maakt immers het verschil. Deze praktijkgerichte opleiding bestond en bestaat nog steeds uit een allround kappersopleiding, met focus op – u raadt het al – praktijk, uiteraard met theoretische achtergrond waar nodig. De leerlingen werken onder begeleiding op modellen/klanten ipv op de klassieke poppenhoofden. Dit bevordert niet alleen de motivatie, maar ook vaardigheden zoals communicatie en klantvriendelijkheid. De Academie zorgt uiteraard zelf voor deze modellen. Dit alles heeft tot doel de leerlingen bedrijfsklaar te maken en een hoge kwaliteit van kapsels te kunnen leveren op een aanvaardbaar tempo.
Sinds eind 2018 zijn Nathalie Bollen en Thomas Vermeerbergen de eigenaars van Academie Verbist. Zij zijn geen onbekenden in de kapperswereld, Nathalie komt uit een echte kappersfamilie en zij baten ondertussen meerdere kapperszaken uit.
Deze ervaring helpt om de brug te maken tussen de werkvloer en de opleiding tot hoogstaande kapper, zowel qua techniek als klantenbeleving.
Zij hebben het hun missie gemaakt om met deze opleiding de kappers van morgen naar een hoger niveau te tillen.